Zonneboiler Oosterland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Oosterland? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product komt tot stand door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl lees jij handige info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oosterland.

zonneboiler systeem installeren in 4307

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een doorsnee gezin in Schouwen-Duiveland verbruikt 1220 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4307
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Oosterland vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Oosterland! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker bekijk je probleemloos een goede installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Of benader kvinl.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand achterhaal jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op recensies en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden is de werking niet optimaal. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor het warme water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. In de basis aantrekkelijk voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oosterland. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Oosterland vinden we terug ergens tussen de €2925 en €3350, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt tref je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een aantal voorbeeldsituaties de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €115 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€60
100 liter2€2.950 – €3.200€85
200 liter2€3.225 – €3.875€130
300 liter3€4.600 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-oosterland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomhet huis per jaar nodig heeft. Middels het energieverbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Het betreft leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke andere systemen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Oosterland (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €500 tot wel €1500. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oosterland

 • TEC-Solar (TecSolar 48-350), vermogen 3294 [KW], €2240 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-SWP2-400L-C), vermogen 2261 [KW], €1537 subsidie.
 • Remeha (RemaSOL 200SE-2S 2C), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Schouwen-Duiveland een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.schouwen-duiveland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Oosterland aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oosterland!

 • Een warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!