Zonneboiler Scharendijke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Scharendijke? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl bekijk je handige aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Scharendijke.

zonneboiler systeem installeren in 4322

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Schouwen-Duiveland stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €95 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4322
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Scharendijke vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Scharendijke! Geholpen door onze website bekijk je snel een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor informatie over competente installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf ontdek je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Vooral een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een grote vraag naar warm water. Door o.a. interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Scharendijke. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er oplossingen een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Scharendijke schommelen tussen de €2750 en €3150, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op deze pagina tref jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor meerdere scenario’sde geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €90 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€65
100 liter2€2.950 – €3.175€90
200 liter2€3.300 – €3.950€110
300 liter3€4.475 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-scharendijke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie verdere info verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. U krijgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Scharendijke (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €400 tot wel €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Scharendijke

 • ST-Energy (STZB 200-5600), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/DJG-RVS-M-400L), vermogen 2172 [KW], €1477 subsidie.
 • HONE (HONE plus 210L 3-SP501), vermogen 1566 [KW], €1065 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Schouwen-Duiveland soms een extra tegemoetkoming. Check www.schouwen-duiveland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Scharendijke aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Scharendijke!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!