Zonneboiler Brouwershaven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Brouwershaven? Door middel van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl lees je accurate aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Brouwershaven.

zonneboiler systeem installeren in 4318

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Schouwen-Duiveland stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4318
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Brouwershaven vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Brouwershaven! Geholpen door onze website vind je gemakkelijk een betrouwbare installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Schouwen-Duiveland. Of probeer de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf vind jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Brouwershaven. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Brouwershaven vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3800, met installatie. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een aantal mogelijkheden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €85 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.575€45
100 liter2€2.825 – €3.000€75
200 liter2€3.200 – €3.900€145
300 liter3€4.475 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-brouwershaven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de info verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Brouwershaven (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 verder verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle modellen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €800 tot wel €1425. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Brouwershaven

 • ST-Energy (STZB 150-4200), vermogen 1372 [KW], €933 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/DJG-RVS-M-300L), vermogen 1952 [KW], €1327 subsidie.
 • Green energy (San & CV 500 – 48), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Schouwen-Duiveland een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.schouwen-duiveland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Brouwershaven aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Brouwershaven!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!