Zonneboiler Zonnemaire

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Zonnemaire? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem kent 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. D.m.v. deze pagina bekijk je toepasbare informatie over een zonneboiler kopen in Zonnemaire.

zonneboiler systeem installeren in 4316

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een standaard woning in Schouwen-Duiveland stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Zonnemaire vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Zonnemaire! Geholpen door deze pagina check je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Schouwen-Duiveland. Of surf naar Qbis.nl voor een database met ervaren installateurs uit jullie streek. In onderstaande box achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toegepast door grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Zonnemaire. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Zonnemaire liggen tussen de €2925 en €3900, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor verschillende omstandigheden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €165 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.500€45
100 liter2€2.775 – €3.100€90
200 liter2€3.150 – €4.000€135
300 liter3€4.575 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-zonnemaire

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze info kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Zonnemaire (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle merken die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €950 tot wel €1550. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Zonnemaire

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + SO1000), vermogen 3541 [KW], €2408 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/DJG-RVS-M-150L), vermogen 1452 [KW], €987 subsidie.
 • Green energy (San & CV 200 – 18), vermogen 1431 [KW], €973 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Schouwen-Duiveland mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.schouwen-duiveland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Zonnemaire aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Zonnemaire!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!