Zonneboiler Noordgouwe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Noordgouwe? Middels een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref jij praktische raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Noordgouwe.

zonneboiler systeem installeren in 4317

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1650.
 • Een gemiddelde woning in Schouwen-Duiveland verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €150 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4317
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Noordgouwe vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Noordgouwe! D.m.v. deze website achterhaal je simpel en snel een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven in de buurt. Verderop achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem draagt zorg voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Het systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. Met name toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een grote vraag naar warm water. Dankzij interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Noordgouwe. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juni 2024 zijn er constructies met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Noordgouwe vinden we terug ergens tussen de €2650 en €4100, met installatie. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor velerlei gevallen de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €90 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€65
100 liter2€2.900 – €3.200€75
200 liter2€3.300 – €3.925€130
300 liter3€4.425 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-noordgouwe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Op basis van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Noordgouwe (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot €1175. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Noordgouwe

 • 123-Kaminofen (2 CPC 18 + TS-SS 500), vermogen 3209 [KW], €2182 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/DJG-RVS-M-200L), vermogen 1466 [KW], €997 subsidie.
 • Green energy (San & CV 300 – 24), vermogen 1657 [KW], €1127 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Schouwen-Duiveland mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.schouwen-duiveland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Noordgouwe aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Noordgouwe!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!