Zonneboiler Renesse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Renesse? Via een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze website tref je uitgebreide info aangaande een zonneboiler kopen in Renesse.

zonneboiler systeem installeren in 4325

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1900.
 • Een standaard woning in Schouwen-Duiveland verbruikt 1220 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €60 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Renesse vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Renesse! Via onze tool bekijk je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Schouwen-Duiveland. Of check Qbis.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Verderop tref jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en eventuele keurmerken. Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie voorziet in jouw sanitaire water en een warme woning. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Renesse. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Renesse liggen tussen de €2875 en €4400, met monteren & installeren. Dit systeem heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Verderop tref je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind je voor velerlei situatiesde investering en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €100 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€65
100 liter2€2.800 – €3.200€75
200 liter2€3.150 – €3.925€140
300 liter3€4.575 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-renesse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze data kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de grootte en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je ontvangt snel een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Renesse (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle installaties die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €875 tot wel €1850. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Renesse

 • Econo (M24HPCPC-400-H2), vermogen 2021 [KW], €1374 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/DJG-RVS-M-500L), vermogen 2302 [KW], €1565 subsidie.
 • HONE (HONE plus 300L 5-SP501), vermogen 2048 [KW], €1393 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Schouwen-Duiveland mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.schouwen-duiveland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Renesse aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Renesse!

 • Een warmtepomp: wint warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!