Zonneboiler Ellemeet

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Ellemeet? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze website bekijk je accurate raadgeving over een zonneboiler kopen in Ellemeet.

zonneboiler systeem installeren in 4325

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • De subsidies lopen op tot €1400.
 • Een standaard woning in Schouwen-Duiveland verbruikt 1220 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Ellemeet vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Ellemeet! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk je simpel en snel een competente installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf check je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor warm tapwater en een warme woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie is de CV-brander nodig. Vooral een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Ellemeet. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast is er nog het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Ellemeet komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3350, met monteren & installeren. Deze installatie hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website lees je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor meerdere voorbeeldsituaties de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €95 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€55
100 liter2€2.850 – €3.150€80
200 liter2€3.200 – €3.850€130
300 liter3€4.500 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-ellemeet

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Middels deze gegevens kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld de grootte en staat van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Ellemeet (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €800 tot wel €1200. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ellemeet

 • ST-Energy (STZB 300-2×4200), vermogen 2550 [KW], €1734 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/DJG-RVS-M-400L), vermogen 2291 [KW], €1558 subsidie.
 • HONE (HONE plus 250L 4-SP501), vermogen 1850 [KW], €1258 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Schouwen-Duiveland een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.schouwen-duiveland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Ellemeet aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ellemeet!

 • Een warmtepomp: wint warmte middels de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!