Zonneboiler Noordwelle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Noordwelle? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem komt tot stand door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. onze vergelijker lees je veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Noordwelle.

zonneboiler systeem installeren in 4326

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1850.
 • Een gemiddelde woning in Schouwen-Duiveland verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4326
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Noordwelle vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Noordwelle! Met behulp van onze tool tref je moeiteloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Of check kvinl.nl voor een database met professionele installateurs in de regio. Onderstaand check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere VCA, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit product behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de basis een rendabele oplossing voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Noordwelle. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Noordwelle zitten gemiddeld tussen €2975 en €3850, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €95 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.600€70
100 liter2€2.950 – €3.125€100
200 liter2€3.200 – €4.000€145
300 liter3€4.475 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-noordwelle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie verdere info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Door deze gegevens kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een week een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Noordwelle (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €475 tot €1725. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Noordwelle

 • Solvis (Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 1177 [KW], €800 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-60T/DJG-RVS-M-500L), vermogen 3466 [KW], €2357 subsidie.
 • HONE (HONE premium 210L 5-SP501), vermogen 1994 [KW], €1356 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Schouwen-Duiveland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.schouwen-duiveland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Noordwelle aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Noordwelle!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!