Zonneboiler Arnemuiden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Arnemuiden? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze tool check je actuele raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Arnemuiden.

zonneboiler systeem installeren in 4341

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4000.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een doorsnee gezin in Middelburg verbruikt 1170 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in Arnemuiden vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Arnemuiden! Dankzij de zonneboiler-vergelijker check je zonder problemen een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Middelburg. Of probeer Qbis.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box check jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. KviNL, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Arnemuiden. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Arnemuiden fluctueren tussen de €2650 en €3600, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. In het volgende kopje bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een aantal voorbeelden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €155 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.525€55
100 liter2€2.750 – €3.125€80
200 liter2€3.150 – €3.800€120
300 liter3€4.425 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-arnemuiden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze info kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Arnemuiden (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1225. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Arnemuiden

 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 3181 [KW], €2163 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-90T/DJG-RVS-M-1000L), vermogen 3799 [KW], €2583 subsidie.
 • HONE (HONE premium 250L 8-SP501), vermogen 3412 [KW], €2320 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Middelburg wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.middelburg.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Arnemuiden aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Arnemuiden!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!