Zonneboiler Gapinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Gapinge? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze pagina tref je bruikbare raadgeving over een zonneboiler kopen in Gapinge.

zonneboiler systeem installeren in 4352

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1000.
 • Een gemiddeld gezin in Veere gebruikt 1410 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4352
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Gapinge vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Gapinge! D.m.v. onze tool vind je eenvoudig een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Veere. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. De installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Met name eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. dalende prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Gapinge. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Gapinge vinden we terug ergens tussen de €2675 en €3000, met installatie inclusief. De installatie kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor verschillende mogelijkheden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €95 per jaar (energieprijzen april 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.500€65
100 liter2€2.775 – €3.125€90
200 liter2€3.300 – €3.800€130
300 liter3€4.450 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-gapinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het verbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan aantal kamers en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Gapinge (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot wel €1350. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Gapinge

 • Solvis (Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 1107 [KW], €753 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-100T/DJG-RVS-M-1000L), vermogen 3866 [KW], €2629 subsidie.
 • HONE (HONE premium 300L 10-SP501), vermogen 3590 [KW], €2441 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Veere een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.veere.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Gapinge aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Gapinge!

 • De warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!