Zonneboiler Veere

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Veere? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze website check jij omvangrijke toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Veere.

zonneboiler systeem installeren in 4351

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een gemiddeld huishouden in Veere stookt 1410 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4351
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Veere vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Veere! Via onze tool vind je snel een geschikte installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Veere. Of klik door naar de website kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna lees je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en een warme woning. Deze duurzame installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toepasbaar op grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Veere. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Veere zitten gemiddeld tussen €2425 en €3500, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De investering is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina vind jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verscheide mogelijkheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €165 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.525€60
100 liter2€2.950 – €3.100€100
200 liter2€3.300 – €4.000€135
300 liter3€4.550 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-veere

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze gegevens kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Veere (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is recentelijk verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €700 tot wel €1600. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Veere

 • Sonnenkraft (Combi E 800L 4x SkR 500), vermogen 2916 [KW], €1983 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 PAWT), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 3x VFK 155 V), vermogen 31 [KW], €2108 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie biedt de gemeente Veere wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.veere.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Veere aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Veere!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente