Zonneboiler Biggekerke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Biggekerke? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl lees jij praktische informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Biggekerke.

zonneboiler systeem installeren in 4373

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Veere stookt 1410 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Oftewel, een forse besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4373
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Biggekerke vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Biggekerke! Dankzij deze pagina ontdek je verrassend eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Veere. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Hierna ontdek je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Denk aan VCA, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem kan benut worden voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Voornamelijk aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lagere prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Biggekerke. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Biggekerke variëren tussen €2875 en €4050, met montage. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Hierna bekijk jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor een paar mogelijkheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €170 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€70
100 liter2€2.950 – €3.100€105
200 liter2€3.125 – €3.800€115
300 liter3€4.400 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-biggekerke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de grootte en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Biggekerke (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is recentelijk verder verhoogd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €500 tot €1500. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Biggekerke

 • Solvis (3x Solvis Luna & Solvis max 457), vermogen 3181 [KW], €2163 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-60T/TWL-KER2-500L-B), vermogen 3456 [KW], €2350 subsidie.
 • HRsolar (HRS120(L)/1,6), vermogen 837 [KW], €569 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie hanteert de gemeente Veere een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.veere.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Biggekerke aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Biggekerke!

 • De warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!