Zonneboiler Aagtekerke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Aagtekerke? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl tref je handige details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Aagtekerke.

zonneboiler systeem installeren in 4363

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een gemiddeld gezin in Veere verbruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4363
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Aagtekerke vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Aagtekerke! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Veere. Of benader Qbis.nl voor een schema met ervaren installateurs in de buurt. Onderstaand check je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem regelt je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Vooral aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Aagtekerke. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder hebben we nog een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Aagtekerke schommelen tussen de €2700 en €3200, inclusief installeren. De installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Verderop check je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verschillende omstandigheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €115 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.575€45
100 liter2€2.825 – €3.000€80
200 liter2€3.200 – €4.000€135
300 liter3€4.600 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-aagtekerke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten we naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Door deze gegevens kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Aagtekerke (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is recent extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle types die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €650 tot €1525. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Aagtekerke

 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 2865 [KW], €1948 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-SO-400L-C), vermogen 2268 [KW], €1542 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-500L-VW+TW-48HP-15M), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Veere soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.veere.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Aagtekerke aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Aagtekerke!

 • De warmtepomp: wint warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!