Zonneboiler Oostkapelle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Oostkapelle? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze tool doorzoek jij toepasbare informatie aangaande een zonneboiler kopen in Oostkapelle.

zonneboiler systeem installeren in 4356

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1800.
 • Een doorsnee huishouden in Veere stookt 1410 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4356
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Oostkapelle vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Oostkapelle! Via onze vergelijker bekijk je eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Veere. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met goede installatiebedrijven in je omgeving. Verderop bekijk jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Zeker relevant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Oostkapelle. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Oostkapelle komen gemiddeld uit tussen €2525 en €4300, met installatie inclusief. Het product kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Hierna lees je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor verscheide gevallen de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €55 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€55
100 liter2€2.875 – €3.150€80
200 liter2€3.300 – €3.825€135
300 liter3€4.575 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-oostkapelle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Met deze statistieken kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Oostkapelle (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle producten op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €775 tot €1550. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oostkapelle

 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 3111 [KW], €2115 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-30T/TWL-SO-300L-B), vermogen 1936 [KW], €1316 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-200L-VW+TW-24HP), vermogen 1328 [KW], €903 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Veere soms een extra tegemoetkoming. Check www.veere.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Oostkapelle aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Oostkapelle!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!