Zonneboiler Vrouwenpolder

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Vrouwenpolder? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je handige aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Vrouwenpolder.

zonneboiler systeem installeren in 4354

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1100.
 • Een doorsnee gezin in Veere gebruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €60 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4354
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Vrouwenpolder vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Vrouwenpolder! Dankzij onze tool bekijk je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Veere. Of surf naar Qbis.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven in de regio. Verderop achterhaal je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is toepasbaar voor het warme water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Vrouwenpolder. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Vrouwenpolder variëren tussen €2575 en €4100, inclusief installeren. Deze installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Hierna ontdek jij meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor velerlei omstandigheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €120 per jaar (energieprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.600€55
100 liter2€2.775 – €3.175€105
200 liter2€3.250 – €3.925€115
300 liter3€4.425 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-vrouwenpolder

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten we naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Door deze statistieken kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de inhoud en staat van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een week een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Vrouwenpolder (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is in 2017 verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €700 tot wel €1150. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vrouwenpolder

 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 2913 [KW], €1981 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-30T/TWL-SO-200L-B), vermogen 1907 [KW], €1297 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-200L-TW-24HP-15M), vermogen 1330 [KW], €904 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie verschaft de gemeente Veere mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.veere.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Vrouwenpolder aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Vrouwenpolder!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!