Zonneboiler Westkapelle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Westkapelle? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze vergelijker bekijk je handige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Westkapelle.

zonneboiler systeem installeren in 4361

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1050.
 • Een alledaags huishouden in Veere gebruikt 1410 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €95 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4361
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Westkapelle vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Westkapelle! D.m.v. onze vergelijker tref je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Veere. Of ga naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit de gemeente. Bijgaand achterhaal je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de winter is de werking niet optimaal. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Westkapelle. Dit systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Westkapelle komen gemiddeld uit tussen €2775 en €3650, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. In het volgende kopje ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor een paar scenario’sde kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €125 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.600€50
100 liter2€2.800 – €3.125€80
200 liter2€3.300 – €3.925€120
300 liter3€4.450 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-westkapelle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze statistieken kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Er volgt z.s.m. een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Westkapelle (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is recentelijk verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €575 tot wel €1500. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Westkapelle

 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 1518 [KW], €1032 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-40T/TWL-SO-400L-C), vermogen 2150 [KW], €1462 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-400L-VW+TW-48HP-15M), vermogen 2038 [KW], €1386 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Veere wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.veere.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Westkapelle aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Westkapelle!

 • Warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!