Zonneboiler Grijpskerke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Grijpskerke? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem kent twee zaken: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij zonneboilerrevolutie.nl lees jij actuele raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Grijpskerke.

zonneboiler systeem installeren in 4364

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1450.
 • Een doorsnee gezin in Veere gebruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4364
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Grijpskerke vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Grijpskerke! Met behulp van deze website vind je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Veere. Of probeer de website Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna vind je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product draagt zorg voor het warme water en de verwarming van de woning. Het product wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral aantrekkelijk voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Grijpskerke. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast hebben we nog een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Grijpskerke liggen tussen de €2525 en €3900, inclusief installeren. Dit product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Hierna check je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder tref je voor een variatie aan situatiesde geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €105 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€45
100 liter2€2.825 – €3.100€90
200 liter2€3.150 – €3.925€120
300 liter3€4.600 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-grijpskerke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld aantal kamers en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke andere systemen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je krijgt z.s.m. een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Grijpskerke (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1400. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Grijpskerke

 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 3062 [KW], €2082 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-SO-500L-C), vermogen 2281 [KW], €1551 subsidie.
 • Greenhill (Systeem A3-T), vermogen 858 [KW], €583 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Veere een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.veere.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Grijpskerke aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Grijpskerke!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!