Zonneboiler Zoutelande

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Zoutelande? Middels een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker bekijk je actuele gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Zoutelande.

zonneboiler systeem installeren in 4374

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een gemiddelde woning in Veere stookt 1410 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4374
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Zoutelande vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Zoutelande! Met behulp van onze website vind je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Veere. Of check de website kvinl.nl voor informatie over goede installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificaten en keurmerken. Denk aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt warm tapwater en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Zoutelande. Zo’n systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Zoutelande liggen tussen de €2825 en €4100, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor velerlei omstandigheden de investering en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €115 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.650€45
100 liter2€2.825 – €3.150€105
200 liter2€3.100 – €3.850€120
300 liter3€4.575 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-zoutelande

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan komen wij erachter naar wie de informatie verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Er volgt zeer binnenkort een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Zoutelande (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €650 tot €1500. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zoutelande

 • Solvis (Solvis Lluna 304 & Solvis Max 757), vermogen 1068 [KW], €726 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-80T/TWL-KER2-800L-B), vermogen 3738 [KW], €2542 subsidie.
 • HRsolar (HRS120/3,2), vermogen 1453 [KW], €988 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Veere een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.veere.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zoutelande aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Zoutelande!

 • Een warmtepomp: haalt warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!