Zonneboiler Oost-Souburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Oost-Souburg? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via zonneboilerrevolutie.nl check je actuele aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Oost-Souburg.

zonneboiler systeem installeren in 4388

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1050.
 • Een gemiddeld huishouden in Vlissingen stookt 1090 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €100 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4388
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Een zonneboiler installateur in Oost-Souburg vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Oost-Souburg! Dankzij onze website check je snel een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Vlissingen. Of probeer de website Qbis.nl voor lijstjes met erkende installateurs in je omgeving. Verderop ontdek jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk relevant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij scherpe prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Oost-Souburg. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Oost-Souburg variëren tussen €2525 en €3200, inclusief plaatsing. Het product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina tref je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor meerdere gevallen de investering en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €65 per jaar (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.575€65
100 liter2€2.800 – €3.100€105
200 liter2€3.300 – €4.000€120
300 liter3€4.550 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-oost-souburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zo is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Door het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je krijgt snel een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oost-Souburg (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd in 2017 uitgebreid. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle types die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €450 tot wel €1475. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Oost-Souburg

 • Solvis (2x solvis Luna 304 & Solvis Max 757), vermogen 2404 [KW], €1635 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER2-800L-B), vermogen 3821 [KW], €2598 subsidie.
 • HRsolar (HRS120(L)/3,2), vermogen 1446 [KW], €983 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Vlissingen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.vlissingen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oost-Souburg aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Oost-Souburg!

 • Warmtepomp: wint warmte uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!