Zonneboiler Vlissingen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Vlissingen? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze tool ontdek jij toepasbare adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Vlissingen.

zonneboiler systeem installeren in 4381

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een gemiddelde woning in Vlissingen stookt 1090 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit betekent een forse besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4381
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Een zonneboiler installateur in Vlissingen vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Vlissingen! Door middel van de zonneboiler-vergelijker vind je zonder problemen een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Vlissingen. Of probeer de website Qbis.nl waar je een database treft met professionele installateurs uit jullie streek. Onderstaand vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Via het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toepasbaar op grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Wegens lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Vlissingen. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Vlissingen vinden we terug ergens tussen de €2825 en €3350, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor diverse voorbeelden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €120 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.575€50
100 liter2€2.925 – €3.125€75
200 liter2€3.150 – €3.925€145
300 liter3€4.525 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-vlissingen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten wij ook naar wie de productinfo verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het verbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. U ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Vlissingen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €825 tot €1750. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vlissingen

 • Spring Solar (HW 200+), vermogen 1085 [KW], €738 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 500 PAWT), vermogen 2802 [KW], €1905 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 4x VFK 155 H), vermogen 3274 [KW], €2226 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Vlissingen soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.vlissingen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Vlissingen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Vlissingen!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente