Zonneboiler Ritthem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Ritthem? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze website lees jij accurate gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Ritthem.

zonneboiler systeem installeren in 4389

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een alledaags huishouden in Vlissingen gebruikt 1090 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €110 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4389
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Een zonneboiler installateur in Ritthem vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Ritthem! Dankzij deze website vind je verrassend eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Vlissingen. Of benader echteinstallateur.nl voor een database met professionele installateurs uit jouw provincie. Bijgaand lees jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om referenties en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie is toepasbaar voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Ritthem. Dit apparaat is goed te combineren met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder is er nog een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De geschatte kosten zonneboiler Ritthem komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3300, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor een paar voorbeeldsituaties de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €100 op jaarbasis (gasprijzen maart 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.675€40
100 liter2€2.925 – €3.075€80
200 liter2€3.125 – €3.825€130
300 liter3€4.450 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-ritthem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie de info toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze data kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke andere systemen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een week een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Ritthem (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €825 tot wel €1525. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ritthem

 • Solvis (3x Solvis Luna & Solvis Max 757), vermogen 308 [KW], €2094 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER2-1000L-B), vermogen 3828 [KW], €2603 subsidie.
 • HRsolar (HRS200/3,2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Vlissingen soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.vlissingen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Ritthem aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ritthem!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!