Zonneboiler Oostdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Oostdijk? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem kent 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door deze pagina check jij samengestelde toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oostdijk.

zonneboiler systeem installeren in 4415

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een doorsnee gezin in Reimerswaal verbruikt 1310 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €135 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4415
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Oostdijk vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Oostdijk! Via onze vergelijker tref je gemakkelijk een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Reimerswaal. Of probeer de website kvinl.nl voor informatie over competente installateurs in de buurt. Bijgaand ontdek je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Gelukkig is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem voorziet in je watervoorziening en de centrale verwarming. Het product behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Oostdijk. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In mei 2024 zijn er voorbeelden met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Oostdijk liggen tussen de €2425 en €3950, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor diverse voorbeelden de kostprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €60 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.525€45
100 liter2€2.800 – €3.025€90
200 liter2€3.175 – €3.925€110
300 liter3€4.600 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-oostdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de info aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de inhoud en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oostdijk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot €1050. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oostdijk

 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis max 757), vermogen 2554 [KW], €1737 subsidie.
 • S-Power (DF50-500AD), vermogen 3379 [KW], €2298 subsidie.
 • HRsolar (HRS200D/4,8 Combi), vermogen 1637 [KW], €1113 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Reimerswaal wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.reimerswaal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Oostdijk aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Oostdijk!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!