Zonneboiler Krabbendijke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Krabbendijke? Middels een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze website tref je samengestelde info die helpen bij een zonneboiler kopen in Krabbendijke.

zonneboiler systeem installeren in 4413

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1850.
 • Een gemiddeld huishouden in Reimerswaal gebruikt 1310 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4413
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Krabbendijke vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Krabbendijke! Aan de hand van onze website tref je moeiteloos een geschikte installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Reimerswaal. Of benader Qbis.nl waar je een database treft met professionele installateurs in de buurt. In onderstaande box ontdek jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om beoordelingen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Krabbendijke. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er systemen met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Krabbendijke schommelen tussen de €2625 en €4050, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verschillende voorbeelden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €140 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.675€45
100 liter2€2.750 – €3.050€105
200 liter2€3.225 – €3.925€115
300 liter3€4.425 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-krabbendijke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Middels het verbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Er volgt binnen een week een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Krabbendijke (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot €1625. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Krabbendijke

 • Solvis (3x Solvis Luna 304 & solvis max 957), vermogen 3008 [KW], €2045 subsidie.
 • S-Power (DF30-300AD), vermogen 1982 [KW], €1348 subsidie.
 • HRsolar (HRS200/4,8), vermogen 1835 [KW], €1248 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Reimerswaal een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.reimerswaal.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Krabbendijke aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Krabbendijke!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!