Zonneboiler Rilland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Rilland? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem bestaat uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van zonneboilerrevolutie.nl lees je praktische info die helpen bij een zonneboiler kopen in Rilland.

zonneboiler systeem installeren in 4411

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1050.
 • Een doorsnee huishouden in Reimerswaal stookt 1310 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4411
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Rilland vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Rilland! D.m.v. onze tool vind je simpel en snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Reimerswaal. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een schema met geschikte installateurs uit jullie streek. Verderop tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op beoordelingen en relevante keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden is de werking niet optimaal. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt het warme water en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Rilland. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Rilland zitten gemiddeld tussen €2675 en €3450, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, het volume van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Hierna ontdek je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een variatie aan mogelijkheden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €105 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€45
100 liter2€2.825 – €3.125€85
200 liter2€3.275 – €3.875€130
300 liter3€4.525 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-rilland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Rilland (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle producten die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot wel €1075. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Rilland

 • Solvis (2x Solvis Luna 304 & Solvis Max 957), vermogen 2354 [KW], €1601 subsidie.
 • S-Power (HP60-600AD), vermogen 3553 [KW], €2416 subsidie.
 • HRsolar (Hrs200D/5,0 combi), vermogen 1779 [KW], €1210 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Reimerswaal soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.reimerswaal.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Rilland aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Rilland!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!