Zonneboiler Hansweert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Hansweert? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl check jij accurate adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hansweert.

zonneboiler systeem installeren in 4417

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een gemiddeld huishouden in Reimerswaal verbruikt 1310 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €105 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4417
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Hansweert vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Hansweert! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check je zonder problemen een goede installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Reimerswaal. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Vooral aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hansweert. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juni 2024 kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Hansweert zitten gemiddeld tussen €2425 en €3150, inclusief installeren. Dit duurzame product kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor een aantal mogelijkheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €100 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.525€50
100 liter2€2.875 – €3.150€100
200 liter2€3.100 – €3.950€140
300 liter3€4.550 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-hansweert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze info kan de expert een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Jij krijgt snel een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Hansweert (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot €1400. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hansweert

 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 457), vermogen 2924 [KW], €1988 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 1000 BSV), vermogen 3849 [KW], €2617 subsidie.
 • HRsolar (HRS120(L)/2,5), vermogen 1346 [KW], €915 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Reimerswaal een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.reimerswaal.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hansweert aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hansweert!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!