Zonneboiler Ellewoutsdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Ellewoutsdijk? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie kent twee zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref je veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Ellewoutsdijk.

zonneboiler systeem installeren in 4437

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Borsele verbruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €75 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4437
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Ellewoutsdijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Ellewoutsdijk! Aan de hand van deze website bekijk je simpel en snel een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Borsele. Of surf naar Qbis.nl voor informatie over goede installatiebedrijven in de buurt. Hieronder check jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Onder andere VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal relevant voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Ellewoutsdijk. Dit systeem is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In maart 2024 zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De huidige kosten zonneboiler Ellewoutsdijk variëren tussen €2850 en €3900, inclusief plaatsing. Het product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje check je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor diverse voorbeeldsituaties de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €120 op jaarbasis (gasprijs maart 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€50
100 liter2€2.950 – €3.150€90
200 liter2€3.125 – €3.950€120
300 liter3€4.575 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-ellewoutsdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het helder naar wie verdere info toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Middels deze data kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U krijgt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Ellewoutsdijk (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle artikelen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €825 tot €1450. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Ellewoutsdijk

 • Ritter Paradigma (2x STAR 15/39 + EXPRESSO 500), vermogen 2865 [KW], €1948 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 800 PAWT), vermogen 3816 [KW], €2595 subsidie.
 • HRsolar (HRS300D/10,0 Combi), vermogen 3162 [KW], €2150 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Borsele mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.borsele.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ellewoutsdijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Ellewoutsdijk!

 • Een warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!