Zonneboiler Nieuwdorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Nieuwdorp? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van deze website lees je samengestelde gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Nieuwdorp.

zonneboiler systeem installeren in 4455

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een standaard woning in Borsele gebruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4455
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwdorp vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Nieuwdorp! Via zonneboilerrevolutie.nl check je gemakkelijk een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Borsele. Of surf naar Qbis.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. In de volgende paragraaf ontdek jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om referenties en certificering. Bekijk eens Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product regelt jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Met name toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water gebruiken. Door lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nieuwdorp. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Nieuwdorp vinden we terug ergens tussen de €2550 en €3600, met installatie. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. In het volgende kopje lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor meerdere scenario’sde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €170 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€65
100 liter2€2.875 – €3.200€90
200 liter2€3.200 – €3.850€140
300 liter3€4.550 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-nieuwdorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de productinfo verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Door het verbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Het betreft de inhoud en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. U ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Nieuwdorp (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €425 tot €1450. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nieuwdorp

 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WAS400L), vermogen 3282 [KW], €2232 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 500-LE2), vermogen 2802 [KW], €1905 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-2,5m²), vermogen 1346 [KW], €915 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Borsele een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.borsele.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nieuwdorp aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nieuwdorp!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!