Zonneboiler Kortgene

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Kortgene? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels deze website doorzoek je toepasbare toelichtingen over een zonneboiler kopen in Kortgene.

zonneboiler systeem installeren in 4484

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een standaard woning in Noord-Beveland gebruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4484
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Kortgene vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Kortgene! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Noord-Beveland. Of surf naar de website kvinl.nl voor lijstjes met ervaren installateurs in de regio. Bijgaand ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Het systeem behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Zeker een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Kortgene. Deze installatie is goed te combineren met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Kortgene schommelen tussen de €2475 en €3350, met installatie inclusief. Dit product hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor diverse situatiesde investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €125 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€55
100 liter2€2.825 – €3.075€95
200 liter2€3.225 – €3.875€130
300 liter3€4.425 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-kortgene

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de info toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het energieverbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Er volgt snel een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Kortgene (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is in 2017 verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle artikelen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €850 tot wel €1750. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Kortgene

 • Wolf (BSP SL 1000 met 5xF3-1), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 300 LE-2), vermogen 1861 [KW], €1265 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-3,2m2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Noord-Beveland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.noord-beveland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Kortgene aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Kortgene!

 • De warmtepomp: haalt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!