Zonneboiler Kloetinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Kloetinge? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Aan de hand van onze website ontdek jij veelzijdige info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Kloetinge.

zonneboiler systeem installeren in 4482

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €750.
 • Een standaard woning in Kapelle verbruikt 1320 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €150 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4482
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Kloetinge vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Kloetinge! Aan de hand van onze vergelijker check je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Kapelle. Of klik door naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand bekijk je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product draagt zorg voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Het product behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een grote vraag naar warm water. Vanwege lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Kloetinge. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Kloetinge liggen tussen de €2800 en €4500, inclusief plaatsing. Het product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor meerdere situatiesde kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €60 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.525€55
100 liter2€2.900 – €3.200€100
200 liter2€3.150 – €3.925€135
300 liter3€4.450 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-kloetinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om te weten hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kloetinge (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is recentelijk uitgebreid. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €725 tot wel €1050. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Kloetinge

 • Wolf (BSP 1000 met 5xF3-1), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 200 LE-2), vermogen 1356 [KW], €922 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-5,0m2), vermogen 1906 [KW], €1296 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Kapelle een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.kapelle.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Kloetinge aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Kloetinge!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!