Zonneboiler Sint Kruis

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Sint Kruis? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze vergelijker check jij handige aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Sint Kruis.

zonneboiler systeem installeren in 4528

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een alledaags huishouden in Sluis gebruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €90 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4528
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Sint Kruis vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Sint Kruis! Aan de hand van onze website vind je snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Sluis. Of klik door naar kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs in de buurt. Hierna tref jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en eventuele keurmerken. Onder andere Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Sint Kruis. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Sint Kruis liggen tussen de €2700 en €4500, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op onze website bekijk je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor enkele omstandigheden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €170 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€55
100 liter2€2.900 – €3.075€75
200 liter2€3.125 – €4.000€145
300 liter3€4.600 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-sint-kruis

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het helder naar wie de info toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Door deze data kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Sint Kruis (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot wel €1550. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Sint Kruis

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-4 + KER500), vermogen 2748 [KW], €1869 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 200 LE-2), vermogen 1583 [KW], €1076 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-5,0m2), vermogen 1801 [KW], €1375 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verschaft de gemeente Sluis wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentesluis.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Sint Kruis aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Sint Kruis!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!