Zonneboiler Waterlandkerkje

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Waterlandkerkje? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via onze tool bekijk je accurate aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Waterlandkerkje.

zonneboiler systeem installeren in 4528

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3100.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een gemiddeld huishouden in Sluis stookt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4528
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Waterlandkerkje vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Waterlandkerkje! Dankzij deze pagina check je simpel en snel een professionele installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Sluis. Of surf naar Qbis.nl voor een database met professionele installateurs in de buurt. Onderstaand bekijk je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en relevante keurmerken. Bekijk eens KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Met name aantrekkelijk voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Waterlandkerkje. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er constructies met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Waterlandkerkje komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3850, met installatie inclusief. Dit product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Hierna check jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor een aantal voorbeeldsituaties de kostprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €105 op jaarbasis (gasprijs april 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.600€55
100 liter2€2.850 – €3.150€95
200 liter2€3.225 – €3.925€110
300 liter3€4.500 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-waterlandkerkje

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het helder naar wie de informatie toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Via deze statistieken kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Waterlandkerkje (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot €1175. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Waterlandkerkje

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-4 + S400), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 1000 CQP), vermogen 3924 [KW], €2668 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-5,0m2), vermogen 1759 [KW], €1346 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Sluis een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.gemeentesluis.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Waterlandkerkje aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Waterlandkerkje!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!