Zonneboiler Eede

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Eede? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van onze website ontdek je veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Eede.

zonneboiler systeem installeren in 4529

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Sluis gebruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4529
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Eede vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Eede! Middels onze website achterhaal je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Sluis. Of ga naar de website Qbis.nl waar je een database treft met erkende installateurs in je omgeving. Hierna lees jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om reviews en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product regelt warm tapwater en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water gebruiken. Omwille van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Eede. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In juli 2024 kan men ook kiezen voor een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Eede schommelen tussen de €2575 en €3400, inclusief installeren. Dit systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Verderop lees je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor een variatie aan scenario’sde totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €110 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€40
100 liter2€2.825 – €3.125€85
200 liter2€3.150 – €3.900€140
300 liter3€4.575 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-eede

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de info toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om te weten hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Eede (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €475 tot €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eede

 • Hudge (HUDGE SUN SOLARPOWER SPA 58/1800 -30P B100LTR), vermogen 1119 [KW], €761 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 300 LE-2), vermogen 2027 [KW], €1378 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-7,5m2), vermogen 2835 [KW], €2078 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Sluis soms een extra tegemoetkoming. Zie www.gemeentesluis.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Eede aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Eede!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!