Zonneboiler Axel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Axel? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product kent 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze pagina ontdek je actuele aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Axel.

zonneboiler systeem installeren in 4571

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een alledaags huishouden in Terneuzen stookt 1300 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4571
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Axel vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Axel! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker check je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Terneuzen. Of ga naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf vind je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. Vooral aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Axel. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juni 2024 zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Axel variëren tussen €2500 en €3000, inclusief plaatsing. Het systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop tref je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor meerdere voorbeelden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €165 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€65
100 liter2€2.775 – €3.100€90
200 liter2€3.100 – €3.825€140
300 liter3€4.450 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-axel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Door deze info kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. U ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Axel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €450 tot €1075. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Axel

 • 123-Kaminofen (1CPC24 + HSP-1 400), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200D Liggend combi), vermogen 1530 [KW], €1040 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG800CS1ww2xPro18), vermogen 3232 [KW], €2198 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Terneuzen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.terneuzen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Axel aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Axel!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!