Zonneboiler Kapellebrug

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Kapellebrug? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product kent 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. onze tool lees jij toepasbare adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Kapellebrug.

zonneboiler systeem installeren in 4565

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1800.
 • Een doorsnee gezin in Hulst gebruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4565
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Kapellebrug vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Kapellebrug! D.m.v. onze tool bekijk je zonder problemen een competente installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Hulst. Of check de website Qbis.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Het product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Door beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Kapellebrug. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Kapellebrug liggen tussen de €2550 en €3000, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje vind jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor velerlei mogelijkheden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €110 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.650€50
100 liter2€2.775 – €3.100€100
200 liter2€3.100 – €3.875€125
300 liter3€4.550 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-kapellebrug

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de installateur een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Kapellebrug (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is in 2017 verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €950 tot €1475. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Kapellebrug

 • Wijsolar (500CS2ww2xPro18), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro 300), vermogen 1010 [KW], €687 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG300CS1ww1xPro18), vermogen 1691 [KW], €1150 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Hulst soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentehulst.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Kapellebrug aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Kapellebrug!

 • De warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!