Zonneboiler Sas van Gent

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Sas van Gent? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. onze website vind je handige toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Sas van Gent.

zonneboiler systeem installeren in 4551

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een gemiddeld gezin in Terneuzen gebruikt 1300 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4551
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Sas van Gent vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Sas van Gent! Door middel van onze website vind je moeiteloos een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Terneuzen. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit jouw provincie. Bijgaand achterhaal jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Sas van Gent. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Sas van Gent variëren tussen €2575 en €3550, met installatie inclusief. De installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op onze website tref je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor meerdere gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €125 op jaarbasis (gasprijs april 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.500€50
100 liter2€2.750 – €3.025€75
200 liter2€3.125 – €3.925€135
300 liter3€4.575 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-sas-van-gent

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Via deze gegevens kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke andere systemen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Er volgt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Sas van Gent (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recent verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot €1400. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Sas van Gent

 • 12-Zonneboiler (200-TW-24), vermogen 1125 [KW], €765 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Budget 300), vermogen 904 [KW], €615 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG150CS1ww1xPro24), vermogen 193 [KW], €1312 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Terneuzen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.terneuzen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Sas van Gent aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Sas van Gent!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!