Zonneboiler Sluiskil

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Sluiskil? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze tool tref je praktische gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Sluiskil.

zonneboiler systeem installeren in 4541

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1550.
 • Een doorsnee gezin in Terneuzen stookt 1300 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4541
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Sluiskil vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Sluiskil! Middels onze tool achterhaal je eenvoudig een goede installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Terneuzen. Of benader kvinl.nl voor een overzicht met goede installateurs uit de buurt. In onderstaande box check je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie zorgt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. De installatie wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toepasbaar op grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Sluiskil. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Sluiskil liggen tussen de €2750 en €3700, met installatie inclusief. Dit product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor een aantal scenario’sde investering en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €90 per jaar (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.600€45
100 liter2€2.825 – €3.025€80
200 liter2€3.100 – €3.975€135
300 liter3€4.500 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-sluiskil

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze info kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Van belang zijn aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Sluiskil (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle producten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1650. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Sluiskil

 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WAS 800L sol), vermogen 3205 [KW], €2179 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 800 LE-2), vermogen 3816 [KW], €2595 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-10m2), vermogen 3185 [KW], €2316 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Terneuzen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.terneuzen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Sluiskil aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Sluiskil!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!