Zonneboiler Hoek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Hoek? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. onze website vind je veelzijdige gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Hoek.

zonneboiler systeem installeren in 4542

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Terneuzen gebruikt 1300 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Concreet: een interessante besparing van +/- €135 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4542
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Hoek vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Hoek! Geholpen door deze pagina tref je probleemloos een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Terneuzen. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand vind jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan VCA, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal toegepast door grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hoek. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er systemen met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Hoek komen gemiddeld uit tussen €2700 en €4100, inclusief plaatsing. De installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op onze website check je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna lees jij voor een paar gevallen de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €165 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.575€55
100 liter2€2.925 – €3.200€90
200 liter2€3.275 – €3.975€115
300 liter3€4.400 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-hoek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze info kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Hoek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle apparaten die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €725 tot €1700. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hoek

 • 12-Zonneboiler (160-TW-24), vermogen 1132 [KW], €770 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 1000 LE-2), vermogen 3958 [KW], €2691 subsidie.
 • Zon&Co (Stroom & Warmte-6 PVT-6.300), vermogen 2098 [KW], €1427 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Terneuzen soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.terneuzen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Hoek aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Hoek!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!