Zonneboiler Graauw

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Graauw? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door middel van de zonneboiler-vergelijker check je praktische gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Graauw.

zonneboiler systeem installeren in 4569

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Hulst stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4569
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Graauw vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Graauw! Dankzij deze website ontdek je eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Hulst. Of surf naar de website kvinl.nl voor informatie over goede installateurs in je omgeving. Onderstaand achterhaal je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Denk aan Sterkin, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Het systeem wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. Bijzonder toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Graauw. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Graauw zitten gemiddeld tussen €2800 en €3600, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor een paar gevallen de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €130 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€50
100 liter2€2.925 – €3.050€105
200 liter2€3.300 – €3.800€120
300 liter3€4.400 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-graauw

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Via deze gegevens kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Er volgt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Graauw (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verbreed. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot wel €1900. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Graauw

 • Greenhill (sunwin 303), vermogen 2237 [KW], €1521 subsidie.
 • Zizon (4x VLP-Blue + 1x ZO500), vermogen 3192 [KW], €2171 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG150CS1ww1xPro18), vermogen 1643 [KW], €1117 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Hulst mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.gemeentehulst.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Graauw aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Graauw!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!