Zonneboiler Overslag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Overslag? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee zaken: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze pagina vind je accurate raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Overslag.

zonneboiler systeem installeren in 4575

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1050.
 • Een alledaags gezin in Terneuzen gebruikt 1300 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4575
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Overslag vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Overslag! Via zonneboilerrevolutie.nl bekijk je gemakkelijk een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Terneuzen. Of bezoek kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf bekijk jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Denk aan Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral interessant voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een grote vraag naar warm water. Wegens lagere prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Overslag. Deze installatie is goed te combineren met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Overslag komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3550, met installatie inclusief. De installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor meerdere situatiesde investering en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €100 per jaar (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€40
100 liter2€2.875 – €3.100€95
200 liter2€3.100 – €3.950€115
300 liter3€4.500 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-overslag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het helder naar wie de specificaties verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Met deze statistieken kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de grootte en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Je krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Overslag (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd twee jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €525 tot wel €1425. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Overslag

 • 123-Kaminofen (2CPC24 + TS-S 200), vermogen 3393 [KW], €2307 subsidie.
 • HRsolar (Nero 4 / 200D Liggend combi), vermogen 2274 [KW], €1546 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG800CS1ww3xPro18), vermogen 3624 [KW], €2464 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Terneuzen een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.terneuzen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Overslag aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Overslag!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!