Zonneboiler Zuiddorpe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Zuiddorpe? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie kent 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door onze tool ontdek jij bruikbare info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zuiddorpe.

zonneboiler systeem installeren in 4574

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1250.
 • Een doorsnee huishouden in Terneuzen gebruikt 1300 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4574
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Zuiddorpe vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Zuiddorpe! D.m.v. deze website vind je snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Terneuzen. Of surf naar kvinl.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en relevante keurmerken. Denk aan Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem is geschikt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage winkelprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zuiddorpe. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Zuiddorpe liggen tussen de €2500 en €3100, met monteren & installeren. Deze installatie heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor een variatie aan voorbeelden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €150 per jaar (energieprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.650€50
100 liter2€2.825 – €3.000€85
200 liter2€3.275 – €3.950€145
300 liter3€4.475 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-zuiddorpe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie de info aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke andere systemen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een week een complete offerte van een zonneboiler monteur in Zuiddorpe (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is recentelijk extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €575 tot wel €1600. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Zuiddorpe

 • 123-Kaminofen (1CPC24 + HSP-2 300), vermogen 1991 [KW], €1354 subsidie.
 • HRsolar (Nero 3 / 200D combi), vermogen 1440 [KW], €979 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG800CS1ww2xPro24), vermogen 3533 [KW], €2402 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Terneuzen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.terneuzen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Zuiddorpe aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Zuiddorpe!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!