Zonneboiler Lamswaarde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Lamswaarde? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van deze pagina doorzoek jij accurate gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Lamswaarde.

zonneboiler systeem installeren in 4586

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een gemiddeld gezin in Hulst verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4586
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Lamswaarde vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Lamswaarde! Aan de hand van onze website ontdek je moeiteloos een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Hulst. Of benader de website Qbis.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven in de regio. Bijgaand achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en certificering. Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product is geschikt voor warm tapwater en een warme woning. Dit product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Zeker interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Lamswaarde. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In april 2024 zijn er oplossingen het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Lamswaarde variëren tussen €2475 en €4300, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt check je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een aantal mogelijkheden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €85 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€60
100 liter2€2.950 – €3.175€75
200 liter2€3.200 – €3.950€140
300 liter3€4.450 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-lamswaarde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Via deze informatie kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft aantal kamers en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Lamswaarde (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle types die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €950 tot €1300. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lamswaarde

 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/5,0), vermogen 1579 [KW], €1074 subsidie.
 • Navetto (WPB200/NERO4,8), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG500CS1ww1xPro18), vermogen 1687 [KW], €1147 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Hulst een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.gemeentehulst.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Lamswaarde aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Lamswaarde!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!