Zonneboiler Kuitaart

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Kuitaart? Dankzij het zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie kent 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij de zonneboiler-vergelijker ontdek je omvangrijke info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Kuitaart.

zonneboiler systeem installeren in 4584

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1150.
 • Een alledaags gezin in Hulst stookt 1430 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4584
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Kuitaart vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Kuitaart! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl check je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Hulst. Of benader de website Qbis.nl voor een overzicht met erkende installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf tref je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie zorgt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Met name aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Kuitaart. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Kuitaart liggen tussen de €2625 en €4200, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor diverse gevallen de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €90 per jaar (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€60
100 liter2€2.750 – €3.100€95
200 liter2€3.125 – €3.900€140
300 liter3€4.425 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-kuitaart

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het energieverbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn de omvang en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Kuitaart (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €800 tot €1650. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Kuitaart

 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/4,8), vermogen 1457 [KW], €991 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 48-400), vermogen 331 [KW], €2251 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG400CS1ww2xPro24), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Hulst een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.gemeentehulst.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Kuitaart aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Kuitaart!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!