Zonneboiler Walsoorden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Walsoorden? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product kent twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze website bekijk jij bruikbare adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Walsoorden.

zonneboiler systeem installeren in 4588

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1200.
 • Een doorsnee gezin in Hulst gebruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €140 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4588
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Walsoorden vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Walsoorden! Via de zonneboiler-vergelijker achterhaal je zonder problemen een goede installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Hulst. Of surf naar kvinl.nl voor een database met eerlijke installateurs uit de buurt. Bijgaand ontdek jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Walsoorden. Deze oplossing is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In juli 2024 zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Walsoorden liggen tussen de €2950 en €4350, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt check je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor een aantal situatiesde kosten en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €95 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.675€45
100 liter2€2.875 – €3.200€90
200 liter2€3.175 – €3.825€130
300 liter3€4.425 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-walsoorden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de productinfo verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Er volgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Walsoorden (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1125. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Walsoorden

 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/6,4), vermogen 2367 [KW], €1610 subsidie.
 • Navetto (WPB270/NERO3,2), vermogen 1231 [KW], €837 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG500CS1ww2xPro18), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Hulst soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.gemeentehulst.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Walsoorden aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Walsoorden!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!