Zonneboiler Woensdrecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Woensdrecht? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze website ontdek je samengestelde informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Woensdrecht.

zonneboiler systeem installeren in 4634

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €800.
 • Een gemiddeld huishouden in Woensdrecht gebruikt 1510 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €80 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4634
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Woensdrecht vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Woensdrecht! Geholpen door onze tool vind je zonder problemen een erkende installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Woensdrecht. Of check Qbis.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven in de regio. Verderop ontdek je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en een warme woning. Deze installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Zeker eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Woensdrecht. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Woensdrecht zitten gemiddeld tussen €2825 en €3200, met installatie inclusief. Deze installatie hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op onze website lees jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna tref jij voor verscheide voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €175 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€60
100 liter2€2.800 – €3.025€85
200 liter2€3.150 – €3.900€120
300 liter3€4.525 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-woensdrecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten wij ook naar wie de informatie verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je krijgt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Woensdrecht (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot wel €1900. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Woensdrecht

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 50T/S400L-1), vermogen 1796 [KW], €1221 subsidie.
 • 12-Zonneboiler (200-TW+VW-24), vermogen 1160 [KW], €789 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 4-24 HPC), vermogen 3951 [KW], €2687 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Woensdrecht wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.woensdrecht.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Woensdrecht aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Woensdrecht!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente