Zonneboiler Hoogerheide

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Hoogerheide? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze website tref jij waardevolle info over een zonneboiler kopen in Hoogerheide.

zonneboiler systeem installeren in 4631

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • De subsidies lopen op tot €1200.
 • Een standaard woning in Woensdrecht gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4631
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Hoogerheide vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Hoogerheide! Via de zonneboiler-vergelijker check je zonder problemen een competente installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Woensdrecht. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven uit de buurt. Hierna achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit systeem behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name interessant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hoogerheide. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Hoogerheide variëren tussen €2900 en €3050, met installatie inclusief. Het product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Verderop vind je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een paar voorbeelden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €65 per jaar (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€50
100 liter2€2.850 – €3.175€80
200 liter2€3.250 – €3.825€110
300 liter3€4.550 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-hoogerheide

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Met deze gegevens kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Hoogerheide (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle apparaten die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €675 tot €1900. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hoogerheide

 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/7,5), vermogen 2752 [KW], €1871 subsidie.
 • Navetto (WPB200/NERO1,6), vermogen 607 [KW], €413 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG500CS1ww3xPro18), vermogen 3581 [KW], €2435 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Woensdrecht een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.woensdrecht.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hoogerheide aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Hoogerheide!

 • Een warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!