Zonneboiler Ossendrecht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Ossendrecht? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze website vind jij accurate toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ossendrecht.

zonneboiler systeem installeren in 4641

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een gemiddeld huishouden in Woensdrecht verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4641
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Ossendrecht vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Ossendrecht! Dankzij deze website achterhaal je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Woensdrecht. Of surf naar de website Qbis.nl voor een schema met geschikte installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf tref jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en certificering. Denk aan Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels de leidingen gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ossendrecht. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook hebben we nog het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Ossendrecht vinden we terug ergens tussen de €2850 en €3200, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor verschillende gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €135 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.600€45
100 liter2€2.750 – €3.175€95
200 liter2€3.200 – €3.850€125
300 liter3€4.500 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-ossendrecht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze data kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. U ontvangt z.s.m. een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Ossendrecht (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot €1400. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ossendrecht

 • LinkedSun (KISS Solar 1xHP18 + 150L), vermogen 1023 [KW], €696 subsidie.
 • ReHeat B.V. (EDSI boiler 2-24CPC met spiegel), vermogen 3424 [KW], €2328 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG400CS1ww2xPro18), vermogen 3172 [KW], €2157 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Woensdrecht wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.woensdrecht.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Ossendrecht aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Ossendrecht!

 • De warmtepomp: haalt energie middels de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!