Zonneboiler Poortvliet

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Poortvliet? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Via de zonneboiler-vergelijker bekijk jij accurate details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Poortvliet.

zonneboiler systeem installeren in 4693

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1200.
 • Een alledaags gezin in Tholen stookt 1310 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4693
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Poortvliet vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Poortvliet! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Tholen. Of benader Qbis.nl voor informatie over ervaren installateurs uit de buurt. Hierna bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan KviNL, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor heet water in huis en de centrale verwarming. Het product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toepasbaar op grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Poortvliet. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Poortvliet zitten gemiddeld tussen €2650 en €3050, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor enkele scenario’sde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €160 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€60
100 liter2€2.950 – €3.125€105
200 liter2€3.250 – €3.925€110
300 liter3€4.425 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-poortvliet

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze data kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Poortvliet (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is recentelijk verder verruimd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €950 tot wel €1475. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Poortvliet

 • SolarTech International B.V. (MEP-S9 HT200), vermogen 634 [KW], €431 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 440l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2926 [KW], €1990 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 V + VMS 8 + VIH S2 250/4 B), vermogen 1389 [KW], €945 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Tholen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.tholen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Poortvliet aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Poortvliet!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!