Zonneboiler Schijf

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Schijf? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van deze website doorzoek jij samengestelde details m.b.t. een zonneboiler kopen in Schijf.

zonneboiler systeem installeren in 4721

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1000.
 • Een alledaags huishouden in Rucphen stookt 1730 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4721
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Schijf vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Schijf! Aan de hand van onze website ontdek je snel een professionele installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Rucphen. Of check de website kvinl.nl voor informatie over eerlijke installateurs in de buurt. In onderstaande box achterhaal je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op referenties en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Dan is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name een rendabele oplossing voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Schijf. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Schijf komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3350, met montage. Het product kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Op deze pagina check je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor verscheide mogelijkheden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €180 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.625€60
100 liter2€2.800 – €3.050€85
200 liter2€3.150 – €3.900€135
300 liter3€4.575 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-schijf

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het helder naar wie de productinfo verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Denk aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Schijf (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €975 tot €1625. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schijf

 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3301 [KW], €2245 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-ZO200L), vermogen 3179 [KW], €2162 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2D + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 1483 [KW], €1008 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Rucphen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.rucphen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Schijf aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Schijf!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!