Zonneboiler Sprundel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Sprundel? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van deze pagina tref je uitgebreide details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Sprundel.

zonneboiler systeem installeren in 4714

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een gemiddeld gezin in Rucphen gebruikt 1730 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €95 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4714
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Sprundel vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Sprundel! Geholpen door onze vergelijker bekijk je snel een vakbekwame installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Rucphen. Of probeer kvinl.nl voor informatie over goede installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Denk aan KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. De installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Zeker eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Door dalende prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Sprundel. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast plaatsen ze ook een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Sprundel schommelen tussen de €2550 en €3250, met montage. Dit systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Hierna bekijk je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna lees jij voor enkele gevallen de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €170 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€70
100 liter2€2.800 – €3.125€100
200 liter2€3.150 – €3.800€140
300 liter3€4.600 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-sprundel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten we naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Sprundel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €550 tot €1500. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Sprundel

 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3108 [KW], €2113 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 3-ZO200L), vermogen 2932 [KW], €1994 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2VD + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Rucphen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.rucphen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Sprundel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Sprundel!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!