Zonneboiler Oud-Vossemeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Oud-Vossemeer? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze vergelijker bekijk jij handige info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Oud-Vossemeer.

zonneboiler systeem installeren in 4698

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3000.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Tholen verbruikt 1310 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €95 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4698
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Oud-Vossemeer vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Oud-Vossemeer! Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je simpel en snel een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Tholen. Of surf naar de website Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand vind jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. Vooral aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Door beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oud-Vossemeer. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Oud-Vossemeer vinden we terug ergens tussen de €2425 en €4000, inclusief installeren. De installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor verscheide mogelijkheden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €90 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€55
100 liter2€2.925 – €3.175€80
200 liter2€3.300 – €3.875€115
300 liter3€4.575 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-oud-vossemeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft adres en contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Met het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld de omvang en staat van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oud-Vossemeer (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is 2 jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €575 tot €1000. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oud-Vossemeer

 • Deyle.nl (A900/200 O2), vermogen 1343 [KW], €913 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 2-S150L), vermogen 1827 [KW], €1242 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2VD + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1978 [KW], €1345 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Tholen mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.tholen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Oud-Vossemeer aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oud-Vossemeer!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!